Retki Viron Saarenmaalle 28.7. – 2.8.2015

Pitkäaikainen haaveemme moporetkestä Viron suuntaan saatiin toteutettua heinä- elokuun vaihteessa 2015, peräti 15 jäsenen lähtiessä matkaan. Edesmenneen jäsenemme Seppo Laakson haaveita mukaillen toteutimme retken Viroon ja suuntana Saarenmaa. Aktiivinen 2-pyöräisiä laajasti harrastava jäsenemme Jukka K. ja vauhtijäsen Kari K. heittivät ehdotuksen bussilla toteutettavasta moporetkestä Viroon jo aikaisin syksyllä 2014. Suunnittelu eteni kaksikon toimesta ripeästi ja Jukka K. sanoi hankkineensa linja-auton kerhomme käyttöön ja ammattimiehenä hoitavansa bussin kuljettamisen Viroon ja takaisin. Retken toteutuminen oli tosiasia.

Viron matkaa, tarvittavia asiapapereita, mopojen- ja lähtijöiden vakuutusasioita, ajoreittejä ja muutakin tärkeää suunniteltiin pitkin kevättä. Vihdoin oltiin siinä vaiheessa että OK-Kuljetuksen bussi oli verstaamme pihassa ja auton varustelu alkoi. Ensitöiksemme jouduimme irrottamaan bussista toistakymmentä penkkiä auton takaosasta, jotta mopoja saatiin kiinnitettyä tarpeeksi sisätilaan. Bussin alakerran tavaratilaan saatiin kiinni peräti 7 mopoa, suunnitellun viiden sijaan. Kovan aherruksen jälkeen 2-tahtiset olivat tukevasti paikallaan retkibussissa, ylä- ja alakerrassa. Mikä upeinta, valtalehtemme Satakunnan Kansa oli äärimmäisen kiinnostunut harvinaisesta retkestämme Viroon joten toimittaja, sekä valokuvaaja olivat innokkaasti mukana koko maanantai- aamupäivän kuvaamassa ja tekemässä juttua Papattajien aherruksesta ja retkivalmisteluista. Tämän seurauksena kerhostamme oli mahtava juttu Satakunnan Kansan etusivulla ja aukeama vielä keskemmällä lehteä, sekä lisäkuvien kera vielä nettiversionakin. Papattajilta iso kiitos lehdelle mielenkiinnosta.

Matkamme alkoi erittäin aikaisin tiistaiyönä, lähtöajan ollessa 1.30. Länsisatamassa olimme ajoissa ja laivamme kohti Tallinnaa lähti 7.30. Tallinnasta ajoimme muutaman tunnin Jukan johdolla kohti Saarenmaata ja kohteessa oltiin pitkälti iltapäivän puolella. Hoidettuamme matkalaisten majoituksen kuntoon ja asunnon löytymisen ja virkistävän suihkun jälkeen mopoväki suuntasi illalliselle ja viettämään muutenkin rentoa iltaa Kuresaaren upeaan tuulimyllyravintola Veskiin.

Tästä eteenpäin teimme päivittäisiä retkiä Saarenmaan nähtävyyskohteisiin ja valloitimme kaikkien Kuresaaren asukkaiden sydämet. Vanhat mopomme ja Suomen liput olivat TODELLINEN ilonaihe Kuresaaren ja koko Saarenmaan alueella. Tuskin missään milloinkaan olemme saaneet näin suurta huomioita ja hurraamista ja ”peukutusta” yleisön ja asukkaiden puolelta, kuin tällä ikimuistoisella retkellämme. Tapasimme Kuresaaressa myös paikallisen perheen, joka oli entisöinyt kaksi hienoa Riga-merkkistä vanhaa mopoa upeaan kuntoon. Isä, äiti ja kaksi poikaa olivat vieraanamme yhden illan ja vaihdoimme mopoaiheisia kuulumisia illan aikana. Pisteenä iin päälle, kuulimme Papattajien päässeen myös Viron television lähetykseen kaiken kunniaksi. USKOMATONTA meininkiä.

Retkestämme on tallenteena jälleen erittäin paljon valokuva- ja nyt uutuutena myös videotallennetta upouudella kamerallamme Kannattaa käydä katsomassa taas kerran.

Syvä kumarrus ja kiitos matkanjärjestäjälle ja bussin kuljettajallemme Jukka K:lle, sekä koko hervottoman hauskalle matkaryhmällemme. Upea matka kerta kaikkiaan. Arvioisin, että tämä ei jää ainoaksi Viron matkaksi.

 

Saarenmaa valokuvin:

– bussin varustelua ja mopojen pakkaamista

– lähtö ja 1. ajopäivä

– 2.ajopäivä, Kaalin meteoriittikraateri ja Kuressaaren mopoperhe

– 3. ajopäivä, kova vesisade ja retki bussilla näköalapaikoille.

– 4. ajopäivä ja mopojen pakkaaminen bussiin.

– kotiinlähtö ja matka Poriin.

 

Saarenmaan videoleikkeitä:

Mopojen purkua bussista Kuressaaressa

– Sadevarustelua ajomatkalla

– Merimaisemaa

– Vanhalla majakalla

– Papattajat rakentamassa kivikummelia

– Tankkauspuuhissa

– Matkalla Kaaliin

-Kaalin meteoriittikraateri 1

-Kaalin meteoriittikraateri 2

-Virolaisperheen hienot mopot

-Kuressaaren mopomiehet ja Papattajat 1

-Kuressaaren mopomiehet ja Papattajat 2

-Kuressaaren mopomiehet ja Papattajat 3

– Vierailu bussilla näköalapaikoilla 1

– Vierailu bussilla näköalapaikoilla 2

– Vierailu bussilla näköalapaikoilla 3

– Mopoilua Kuressaaren kaduilla 1

– Mopoilua Kuressaaren kaduilla 2

– Mopoilua Kuressaaren kaduilla 3

– Mopoilua Kuressaaren kaduilla 4

– Sataa ja kunnolla, eipä haittaa

– Kalastuskeskus