Kauniala-ajo Helsingissä 16.5.2014

 

Halavatun Pappojen ja Hallan Pappojen organisoima suuri mopotapahtuma Kaunialan sotasairaalan hyväksi järjestettiin jo 13. kerran Helsingissä. Tällä kertaa keräyskohteena oli lisäksi Helsinkiin rakennettava Lastensairaala. Aktiivinen mopokerhomme päätti tempaista myös Lastensairaalan hyväksi, keräsimme sievoisen summan ja osallistuimme pääkaupunkiseudun mopojuhlaan runsaalla jäsenmäärällä.

Keskiviikkoiltana 14.5. joukkomme pakkasi mopot kolmeen isoon Volkswagen pakettiautoon ja kahteen peräkärryyn. Matkaan lähdettiin torstai-iltana 15.5. kohti Espoota, sillä olimme varanneet hotellihuoneet valmiiksi hotelli Scandic Espoosta ajoissa etukäteen. Kolonnamme saapui hotellille illan kynnyksellä. Neljä jäsentämme kävi tutustumassa aamun ajoreittiin Espoosta Helsingin kauppatorille vielä myöhaisillan aikana, loput jäsenistöstä jäivät ”valmistaututumaan” aamun hienoon hetkeen.

Aikaisen aamiaisen jälkeen mopokalusto purettiin ajoneuvoista, puheenjohtaja antoi ajo-ohjeet ja matkaan kohti Helsinkiä startattiin kello 8.00. Kuten vanhojen mopojen kanssa joskus käy, kaikkien osalta matka ei sujunut ihan suunnitellusti. Ensimmäinen mopo hyytyi jo hotellin p-paikalle, kyseessä oli lisäksi letkamme johtomopo. Jäsenet Timo ja Jarkko jäivät auttamaan Raimon mopon korjauksessa, muiden lähtiessä Matti Suomisen johtamana kohti Kauppatoria. Raimon mopedille tehtiin kaikki mitä suinkin pystyttiin, mutta käyntiongelmaa ei saatu täysin poistettua. Hieman ennen kello 9 Timo ja Jarkko lähtivät tuulispäänä ajamaan muuta ryhmää kiinni. Juuri ennen eduskuntataloa ryhmä oli kasassa. Matkalla myös kahden muun jäsenemme mopo kärsi tulppaongelmista, mutta laitteet saatiin nopeasti kuntoon. Eduskuntatalon edessä otettiin hienoja kuvia Porilaisesta mopokulttuurista. Mopoilu Mannerheimintiellä perjantaiaamuna aamuruuhkassa on vertaansa vailla oleva kokemus, upea sellainen. Suuri kiitos pitää antaa pääkaupungin liikenteelle, loistava asenne mopoja ja tapahtumaa kohtaan.

Kauppatorilla kohtasimmekin muutaman sadan mopoystävän seurueen, väkeä oli joka puolelta Suomea, hienoja kerhoja kaikkialta. Raimokin oli saanut moponsa kuntoon ja saapui iloksemme ajoissa paikalle. Komea kulkue starttasi Kauppatorilta kello 12.00 kohti Lastensairaalan aluetta. Helsingin keskustan liikenne pysäytettiin kun satojen mopojen kulkue ajoi läpi keskustan useiden moottoripyöräpoliisien saattamana. Tuhansia ihmisiä oli katsomassa upeaa näkyä ja kuvaajia riitti. Lastensairaalan kohdalla pidettiin tauko ja sairaalan pihassa pidettiin hieno tilaisuus hyväntekeväisyyden hengessä, välipalaakin oli tarjolla kaikille. Matka jatkui kohti Kaunialaa veteraanien vieraaksi. Ajomatka oli vertaansa vailla.

Kaunialan sairaalan pihaan saavuttiin kello 13 aikoihin. Tarjolla oli välittömästi lounasta ja mukavaa ohjelmaa. Halavatun Papat esiintyi ja soitteli leppoisaa musiikkia, Hornet hävittäjä teki uljaan ylilennon, aktiivisia Kauniala-ajon järjestäjiä muistettiin, ohjelmaa oli koko iltapäiväksi. Meillä oli suuri kunnia tutustua Noormarkkulaiseen sotaveteraaniin Tauno Nikkiin, joka huomasi Porilaiset mopoilijat vierailijoiden joukosta. Saimme nauttia Nikin loistavasta tilannehuumorista ja loputtomasta hersyvästä tarinoinnista. Hänen seurassaan iltapäivä sujuikin erittäin mukavasti. Lupasimme tulla tapaamaan Tauno Nikkiä ensi vuonnakin, jos kyseinen tapahtuma suinkin järjestetään. Iltapäivällä n. 15 aikoihin mopomme starttasivat kohti hotellia ja siellä kalustomme pakattiin jälleen autojen kyytiin ja sitten kohti Poria.

Papattajien seurue oli päässyt myös Helsingin kaupunkilehden Metron sivuille. Valokuva julkaistiin saman viikonlopun lehdessä

Tämänkertainen moporetki jää varmasti ainutlaatuisena kaikkien osallistujien mieliin ja pitkäaikainen haaveemme mopoilusta Helsingin keskustassa täyttyi vihdoinkin. Tuollaisen retken soisi sattuvan kaikkien mopoystävien kohdalle jossakin elämän vaiheessa. Meiltäkin löytyy nyt useita Mannerheimintien Moposankarteita. Upeaa!

 

Helsingin valloituksen kuvasatoa 1

Helsingin valloituksen kuvasatoa 2

Helsingin valloituksen kuvasatoa 3

Papattajien Kuva Helsingin Metro-lehdessä

Eki ja Raimo Metro-lehdessä

Hieno video ajoletkasta ja Papattajat vilahtavat tässäkin